CENTRAL PARK FIETS TOUR

I know what I’m needing, and I don’t want to waste more time. I’m in a New York State of Mind – Billy Joel

Central Park is niet zomaar een park. Het is een wereld op zich, waar alleen al meer dan 100 kunstwerken en fonteinen te vinden zijn. Waar talloze doorkijkjes en uitzichten op de stad, meertjes, gebouwen, filmlocaties en zonneweides te bewonderen zijn. Maar waar begin je in hemelsnaam, als je geen dagen de tijd hebt?

Geen nood. Met ons fiets je in een relaxed tempo door het park en zie je de beste high lights. Bekende en minder bekende, want wij laten je het hele park zien. Niet alleen de onderste helft!

Discover Central Park by bike

Discover Central Park by bike

Kom erachter wat het Haarlem Meer te maken heeft met Nederland en wat de oorspronkelijke functie was van het Jackie Onassis Reservoir. Natuurlijk zie je Strawberry Fields, de gedenkplaats voor John Lennon die er om de hoek woonde, maar hoor je ook wat New York eigenlijk echt vond van John en Yoko Ono! Rij naar Bethesda Terrace, waar je als je een beetje geluk hebt, kunt genieten van een live optreden met uitzicht op the Boat House. Wij vertellen je waarom het beroemde beeld in de fontein de ‘Engel van het Water’ heet en nog veel meer. Zelfs waarom New Yorkers zo’n hekel hebben aan dezelfde eekhoorns die jij juist zo schattig vindt.

Catch a squirrel on your front wheel if you can!

Catch a squirrel on your front wheel if you can!

Onze gidsen weten niet alleen veel te vertellen over het park. Ze kunnen je ook uit eigen ervaring vertellen over wonen, werken en (over)leven in New York.

Aarzel dus niet langer en boek een onvergetelijke tour met een van onze gidsen.

Een aantal highlights:
Strawberry Fields
Geschiedenis van het park
Haarlem Meer
Dakota en San Remo buildings
Boat House
The Reservoir
Bethesda Terrace
The Lake
Museum Mile
Alice in Wonderland…

en nog veel meer.

Sheep Meadow where New Yorkers come to relax

Sheep Meadow where New Yorkers come to relax

Onze gidsen maken de tour voor iedereen zo interessant mogelijk. In overleg kan voor een afwijkende route gekozen worden.

The Central Park Tour start vijf dagen per week vanaf de Upper West Side om 10 uur.
Duur 2 uur 15 minuten
Kosten $55 per persoon, kinderen onder de 12 jaar $45. Deze prijzen zijn exclusief 8,875% state tax.

Wil je – kleine – kinderen meenemen? We hebben kinderzitjes voor peuters die maximaal 20 kilo wegen en kinderfietsen beschikbaar. Laat ons even weten hoe oud je kinderen zijn en of ze zelfstandig kunnen fietsen.

Onze gidsen hebben een gidslicentie en spreken Nederlands of Engels.

 


Book Now

We zijn trotse sponsor van de Central Park Conservancy

Bethesda Terrace